تابلو برق پیانویی نوع خاصی از تابلوهای برق صنعتی است و به شکلی طراحی شده است تا افراد بتوانند به راحتی و در یک نگاه دستگاههای الکتریکی را کنترل و مدیریت کنند. تابلو برق اپراتوری اصطلاح دیگری است که برای این نوع تابلو برق به کار میبرند.
تابلو برقهای پیانویی در سیستم های مانیتورینگ کاربرد بسیاری دارند و برای اپراتور این امکان را فراهم میکنند تا به راحتی به صفحه نمایشگر و کلیدهای کنترل دسترسی داشته باشند. این مورد از مزیتهای تابلو برق پیانویی هم محسوب میشود.
روی این تابلو برقها نمایشگر، تعدادی چراغ و کلیدهای فرمان قرار داده شده است تا اپراتورها بتوانند دستگاههای بزرگ صنعتی را کنترل و در صورت وجود خطا، نوع آن را شناسایی و سپس آنها را برطرف کنند.
ساختار تابلو برق پیانویی
همانطور که بیان کردیم این تابلوها دارای تعدادی چراغ چشمکزن و هشدار دهنده هستند که هرکدام نشان دهندهی وضعیت خاصی از دستگاه (روشن یا خاموش بودن) است.
روی قسمت میانی تابلو که به نوعی میز فرمان به آن گفته میشود، کلیدهای فرمان تعبیه شده و در قسمت بالایی تابلو متناسب با نیاز یک صنعت نمایشگرهایی هم قرار داده میشود تا تمامی دستورات و خطاها قابل مشاهده باشد.
داخل تابلو برق مدل پیانویی (قسمت پایین تابلو) اجزای دیگری قرار دارند که بیشتر شامل سیمها، بردهای الکتریکی، ترمینالها، کابلهای برق و دیگر قطعات الکتریکی است که این قطعات متناسب با نیازهای هرنوع صنعت داخل تابلو نصب میشود.
قسمت بالایی تابلو پیانویی
در این قسمت به علت اینکه اپراتور دید بهتری دارد، نمایشگرها، چراغهای چشمکزن و هشدار دهنده(چراغ سیگنال و خطر)، انواع سیگنالها و آژیرها قرار میگیرد.
هرکدام از چراغها نشاندهنده بخشی از وضعیت خط تولید است.
قسمت اپراتوری تابلو (میز فرمان)
طراحی تابلو برق پیانویی به شکلی است تا افرادی که میخواهند با این تابلوها کار کنند(اپراتور) به تمام قسمتهای آن دسترسی داشته باشند به همین دلیل قسمتی که کلیدهای فرمان روی آن قرار دارند کمی شیبدار ساخته شده است.
کلیدهای یک طرفه، کلیدهای دو طرفه، کلید امرجنسی استپ(استپهای قارچی) و کلید استارت قطعاتی است که روی میز فرمان و در قسمت میانی تابلو برق نصب میشود.
داخل تابلو (قسمت پایین)
تقریبا میتوان گفت اصلیترین اجزای تابلو برق صنعتی پیانویی داخل بدنه آنها قرار میگیرد و اصطلاحا به این قسمت بخش قدرت گفته میشود.
کلید، فیوز، کنتاکتور، رله، PLC و سایر قطعات مورد نیاز در این قسمت نصب خواهند شد.
بخش داخلی دارای یک درب مجزا است تا درصورت وجود هرگونه مشکل یا ایجاد خرابی قطعات بتوان به راحتی آنها را تعویض کرد. این درب معمولا به شکل درب کابینت طراحی میشود و توسط یک قفل محافظت میشود تا تنها متخصص مربوطه به این قسمت دسترسی داشته باشد.
کاربرد تابلو برق پیانویی
تابلو برق پیانویی بیشتر در بخشهایی استفاده میشود که فرایند کنترل و قدرت دخالت داشته باشد.
همانطور که اشاره کردیم بخش قدرت در قسمت پایین و داخل تابلو قرار دارد و قسمت فرمان و نمایشگرها روی تابلو نصب میشوند.
معمولا در کارگاهها و کارخانههای صنعتی که از دستگاهها و ماشینآلات سنگین و بزرگ که تجهیزات برقی مرتبط با کنترل و قدرت را نمیتوان داخل خود ماشینآلات قرار داد یا اینکه کنترلر زیاد است از تابلو برقهای پیانویی در کنار ماشینها استفاده میشود. به همین علت است که تابلو برق پیانویی جز تابلوهای برق خاص محسوب میشود.
یکی از کاراییهای این نوع تابلو برق در کارخانههایی است که از دستگاه تزریق پلاستیک استفاده میکنند و در صنایع غذایی نیز این تابلو برق کاربرد زیادی دارد.
ابعاد و استاندارد ساخت تابلو برق اپراتوری
این مدل از تابلو برق بر اساس نیاز مشتری در انواع و مدلهای مختلف طراحی و تولید میشود اما در ساخت همهی مدلها از ورقهایی با ضخامت مناسب استفاده میشود تا درصورت وارد شدن ضربه ناگهانی به تابلو قطعات داخل آسیب نبینند.
رنگی که برای ورقها استفاده میشود از نوع الکترواستاتیک بوده و از موادی داخل آن استفاده شده است تا ضد زنگ باشد و دربرابر هرنوع آب و هوا مقاوم باشد. رنگهایی که ما در تولید تابلو برق استفاده می کنیم کدهای 7035 و 7032(زیمنس) میباشد که البته با توجه به نیاز کارفرما میتواند تغییر کند.
ابعاد تابلو برق پیانویی با توجه به نیاز کارفرما و حجم کار قابل تغییر است و نمی توان اندازه مشخصی برای این نوع تابلو برق مشخص کرد.
این نوع تابلو با توجه به اینکه در کارخانهها و در کنار ماشین آلات مورد استفاده قرار میگیرد و در معرض گرد و غبار میباشد، بهتر است از IP بالایی برخوردار باشد.(IP54 و IP56)
مزایا و معایب تابلو برق پیانویی
این نوع تابلو برق مشابه سایر مدلها مزایا و معایبی دارد و به چند مورد اشاره میکنیم.
- با توجه به اینکه قسمت قدرت و فرمان در یک تابلو جمع میشود منجر به کاهش فضای مورد نیاز میشود و از طرفی این تابلو نقش یک میز را نیز برای اوپراتور بازی میکند.
- مورد ویژهای که این تابلو را شاخص میکند، با یک نگاه میتوان وضعیت دستگاه را متوجه شد.
- تعمیر و نگهداری نسبتا راحتی دارد و تجهیزات قدرت و فرمان از هم جدا هستند.
خرید و قیمت تابلو برق پیانویی
شکل ظاهری تابلو برق پیانویی تقریبا برای همهی صنایع یکسان است اما براساس نیاز و نوع کاربرد، قطعاتی که داخل تابلو نصب میشود متفاوت است؛ به همین دلیل قیمتها متغیر است.
ساخت تابلو برق پیانویی نیازمند تجربه بالا است و از طرفی مشتریان مشتاق هستند بهترین قیمت ممکن را برای خرید این نوع تابلو پرداخت کنند. ما در توازن صنعت هر دو مورد را تضمین میکنیم: بالاترین کیفیت و بهترین قیمت!
برای مشاوره رایگان، استعلام قیمت و ثبت سفارش تابلو برق پیانویی میتوانید با کارشناسان توازن صنعت تماس بگیرید.
یک مشاوره متفاوت از جنس تجربه و دانش، امتحان کنید!
مشاوره 24 ساعته: 09225107541